Urgències pediàtriques

El passat dilluns 6 de maig la Paqui Lajara i la Laia Parrón, del CAP Nova Lloreda, van impartir a la nostra escola una xerrada amb el títol d’urgències pediàtriques.

Aquesta xerrada va tractar principalment sobre primers auxilis i directrius d’actuació davant dels motius de consulta més freqüents de visita en pediatria: febre, refredats i diarrea. D’entrada havíem pensat fer un petit resum de tot plegat i transcriure-ho, però les infermeres han estat molt amables i ens han passat directament les presentacions de cada tema. Us posem els enllaços per a poder accedir a aquests arxius.

Només comentar, quant els primers auxilis, que la majoria de situacions es poden evitar amb la prevenció (especialment les cremades, les intoxicacions, les insolacions i les electrocucions) i que, quant als motius més freqüents de visita al pediatra, una vegada ben informats, moltes de les visites no són necessàries o no són realment urgents.

Agrair al personal del CAP per les seves gestions per a realitzar la xerrada, a la Paqui i a la Laia per contestar tots els nostres dubtes i passar-nos la informació desinteressadament i al departament d’educació de l’ajuntament per posar-nos en contacte amb aquesta font de formació tan valuosa i profitosa per als pares.

Ja estem esperant que arribi el 22 de maig per la xerrada sobre límits!

——————————————————————————————————————————–

El pasado lunes 6 de mayo Paqui Lajara y Laia Parrón, del CAP Nova Lloreda, impartieron en nuestra escuela una charla con el título de urgencias pediátricas.

Esta charla trató principalmente sobre primeros auxilios y directrices de actuación ante los motivos más frecuentes de visita en pediatría: fiebre, resfriados y diarrea. De entrada habíamos pensado hacer un pequeño resumen de todo en conjunto y transcribirlo, pero las enfermeras han sido muy amables y nos han pasado directamente las presentaciones de cada tema. Os ponemos los enlaces para poder acceder a estos archivos.

Sólo comentar, en cuanto a los primeros auxilios, que la mayoría de situaciones se pueden evitar con la prevención (especialmente las quemaduras, las intoxicaciones, las insolaciones y las electrocuciones) y que, en cuanto a los motivos más frecuentes de visita al pediatra, una vez bien informados, muchas de las visitas no son necesarias o no son realmente urgentes.

Agradecer al personal del CAP por sus gestiones para realizar la charla, a Paqui y a Laia por contestar todas nuestras dudas y pasarnos la información desinteresadamente y al departamento de educación del ayuntamiento por ponernos en contacto con esta fuente de formación tan valiosa y provechosa para los padres.

¡Ya estamos esperando que llegue el 22 de mayo para la charla sobre límites!

 

 

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Crònica, Formació i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s