Preinscripció a P3 2015-16 (segona part)

A l’anterior entrada parlàvem en general del procés de preinscripció i de la informació sobre les escoles i els criteris en el moment de fer la sol·licitud. Ara, un cop fetes les sessions informatives, ja està disponible el calendari de dates a tenir en compte en el procés de preinscripció i us les detallem a la següent taula:

Fases de la preinscripció

Dates
Publicació de l’oferta inicial de places 4 de març
Presentació de les sol·licituds 10 al 17 de març
Publicació de les llistes amb el barem provisional 27 de març
Sorteig 7 d’abril
Reclamacions a les llistes de barem provisional 7 al 9 d’abril
Publicació llista barem definitiu un cop resoltes les reclamacions 14 d’abril
Publicació de l’oferta definitiva de places 5 de maig
Publicació de les llistes d’admesos 12 de maig
Període de matriculació 8 al 12 de juny

Tingueu en compte que les llistes es pengen a les escoles per a les places que ofereixin cadascuna (ni les de tota Badalona ni les de la zona, només les de l’escola en concret).

Us fem també un petit resum d’algunes qüestions importants comentades a les sessions informatives.

Sobre la preinscripció:

 • Presentar una sola sol·licitud. Si algú presenta més d’una sol·licitud per al mateix infant, aquestes sol·licituds s’anul·len i no es tindran en compte en el moment de l’adjudicació de places, se’n van “al final de la cua”.
 • Recomanable posar un mínim de 4 opcions. Si només es posa una o dues opcions, i aquestes opcions no es poguessin satisfer durant el procés, és més difícil adjudicar una plaça que agradi a les famílies que es troben en aquesta situació.
 • Al curs passat es va poder satisfer la primera opció en una gran majoria de les escoles de Badalona. Només casos concrets van tenir més demanda que oferta.
 • Van voler desmitificar l’afirmació que si no et toca una de les escoles que has posat com a opció acabes a l’altra punta de Badalona. Van comentar que intenten, sempre que és possible, adjudicar plaça a la zona d’influència que li toca a la família i arribar a un acord que satisfagui a totes les parts implicades.

Sobre les escoles:

 • Totes les famílies de Badalona que tenen un infant nascut al 2012 rebran a casa la Guia Educativa on trobaran els diferents centres educatius, així com el mapa amb les zones d’influència. Anirà arribant a les bústies en els propers dies.
 • Recomanable assistir a les jornades de portes obertes de les diferents escoles que interessin per a informar-se de les places que s’ofereixen, així com per a veure quines instal·lacions tenen, quina metodologia de treball segueixen i quins serveis estan disponibles.
 • Cada escola sap, a priori, quantes places per germans han de reservar i ho comenten a les portes obertes.
 • La sol·licitud de preinscripció s’ha d’entregar a l’escola que es posi en primera opció. Des de l’escola s’introdueix la informació i s’adjudica un número de sol·licitud, que no correspon amb el de sorteig. El número de sorteig es publica 27 de març amb els barems. A l’OME es pot fer la preinscripció, però ells han d’enviar la sol·licitud a l’escola de primera opció per a la introducció de les dades al sistema. L’OME seria una opció per aquells que no poguessin fer la preinscripció dintre dels horaris estipulats per l’escola.

Sobre el calendari de dates:

 • El 4 de març surt el llistat inicial de places, és a dir, quantes places oferta l’escola, quants germans s’esperen i quantes places estan reservades per a Necessitats Educatives Especials (NEE). Les places per germans generalment s’acaben confirmant, però les places de NEE no tenen perquè omplir-se; llavors s’acaben d’omplir amb alumnes que no tenen NEE.
 • És bàsic no saltar-se el període de presentació de sol·licituds, sinó s’aniria a la cua de la llista.
 • Les llistes es pengen a les escoles. Per tant, per a consultar-les cal anar a l’escola que es posa de primera opció. Primer cal revisar si s’han adjudicat correctament els punts de barem (podria haver-hi un error en el moment d’introduir les dades), després els llistats definitius de punts de barem i d’oferta de places (podria haver hagut algun canvi) i finalment les llistes d’alumnes admesos.
 • La matriculació és un altre període fonamental. Tant si estem d’acord amb l’adjudicació de plaça com no, cal matricular-se durant aquest període, perquè sinó es perd el dret a la plaça adjudicada i s’acaba a la cua de la llista.

Incidències:

 • Existeix la Comissió de Garantia, que es forma amb personal de la Generalitat, de l’Ajuntament, alguns directors/es de centres públics i concertats, membres del sindicat, de Serveis Socials, entre d’altres, que s’encarrega de gestionar el procés de preinscripció en el cas que no s’adjudiqui una plaça de les seleccionades a la sol·licitud de preinscripció.
 • Inicialment la plaça s’adjudica automàticament (des de la base de dades) quan no hi ha places a les escoles sol·licitades. La Comissió de Garantia actua controlant que la plaça adjudicada automàticament es correspongui amb la línia o criteri seguit en el moment de la sol·licitud (zona, model públic o concertat), s’estudia el cas individualment, informant de les vacants disponibles i prenent una decissió consensuada. Normalment hi ha poques incidències perquè es sol adjudicar plaça entre les escoles sol·licitades.
 • Entre que surt el llistat d’alumnes admesos fins que comença el període de matriculació s’estableix un període en el que es pot sol·licitar un Canvi d’assignació. Aquest tràmit es sol·licita a l’OME i la Comissió de Garantia s’encarrega d’estudiar el cas.
 • Si no s’entra a la primera opció sol·licitada, cada escola té una llista d’espera ordenada segons els criteris de punts barem i número de sorteig en cas d’haver de desempatar. Si després del període de matriculació quedés alguna plaça sense cobrir, es procedeix a trucar a la família que està la primera en la llista d’espera per a demanar si vol fer un canvi i matricular-se a la primera opció enlloc de la segona. Però, MOLT IMPORTANT, encara que es sigui el primer de la llista d’espera i quedi alguna esperança de poder entrar, SEMPRE s’ha de matricular a l’opció adjudicada perquè sinó es perd la plaça i els drets de la sol·licitud realitzada. En el cas de canvi de segona a primera opció, l’escola de la segona opció, a la seva vegada, trucarà a la primera família que tingui a la llista d’espera, i així successivament.

Finalment, si us queda algun dubte sobre la preinscripció, l’OME posa a la disposició la següent adreça de correu electrònic: preinscripcio2015_2016@badalona.cat

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s